20 jaar VZW BEST

Op 31/10/2015 viert vzw BEST zijn 20-jarig bestaan. Een vereniging die al 20 jaar bestaat betekent dat deze vereniging LEEFT. NU in 2015 nog meer dan in 1995 toen 10 stotterende Vlamingen aan de wieg stonden van deze unieke VZW. In al die jaren zijn wij voor menig stotterende mens de ideale springplank geweest naar een andere en betere job, een schitterende presentatie van een eindwerk, het zoeken naar een nieuwe relatie of gewoon samen doelen stellen voor het toekomstige spreken. Hoor ons niet zeggen dat stotteren niet mag en uit den boze is maar je kan veel zelfs heel veel doen aan je stotteren indien jij dat wenst.

We hebben steeds de problematiek stotteren in de media willen brengen op een serene, realistische manier en als géén rariteit waar 1% van de bevolking mee te maken heeft.

Met stotteren kan je leven of leren leven of er iets aan doen… De voorbije 20 jaar kwamen tal van onze leden in de media met een boodschap van HOOP. Er is HOOP voor de stotterende mens als hij al wanhopig zou zijn. Maar HOOP is niet het enige wat VZW BEST brengt. Het is een warme vereniging waar mensen elkaar steunen en gezonde en eerlijke tips  geven wat je zoal kan doen aan je stotteren. Waar vriendschappen ontstaan en zelfs heuse relaties. Op onze spreekweekenden en spreekavonden komen we samen om elkaar net dat tikkeltje steun te geven dat nodig is om te groeien als mens.

Jammer genoeg zijn er anno 2015 nog enkele professoren, logopedisten of stottertherapeuten die weinig of geen geloof hebben in kracht van de geest van de stotterende mens en onze vereniging. Mensen die liever hun eigen ego laten scoren dan iemand echt willen helpen. Het zij zo. Wie niet over vzw Best spreekt zou best eens in de spiegel kijken…

Onze boodschap luidt: “Iedereen is uniek en heeft zijn of haar mogelijkheden om dingen te verwezenlijken die op het eerste zicht onmogelijk lijken… Daarom zeg nooit: Je zal altijd blijven stotteren…”.

2015 wordt dan ook voor vzw Best HET jaar van niet alleen terugblikken op alle mooie momenten zoals: de organisatie samen met de UGENT van het 6de wereldcongres voor stotterende mensen, de acties tegen minister Demotte toen hij maar liefst 66% van onze therapie-uren afschafte, onze boeken ALS SPREKEN MOEILIJK IS en SPREKEN IS GOUD, onze meer dan 100 spreekweekenden, onze 10 mooie citytrips onder de leiding van Caroline Moerenhout enz enz

Een woordje van DANK is dan ook aan alle mensen die rechtstreeks of onrechtstreeks een steentje bijgedragen hebben tot deze fantastische vereniging.

Om er maar een paar te noemen: DANK AAN: Luc De Vos, Mario, Katrien, Sarah, Lutgart, Marcel, Bart, Sven, Caroline, Petra, Martine, Prof Van Borsel, Kenny, Wim, José, Katrientje, Thomas, Henk, Dirk, Erik, Jan, Eric, Luckas, Joyce, Iris, Julie, Miet, Chloé, Jef, Joke, Pieter, Jozef, Brigitte, de stottertherapeuten van BVBA AAS, de stottertherapeutes in opleiding en afgestudeerden.

2015 een jaar om nooit te vergeten… 20 jaar BEST!!!

Zet nu al in jullie agenda 31/10/2015 met een MEGA HAPPENING!!!

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be