Belgische stottervereniging helpt mens die stottert

De Belgische stottervereniging vierde onlangs zijn 17 jarig bestaan. Al die tijd heeft het vzw Best bestuur de nieuwe logopedie therapie/ stottertherapie ondersteund vanuit het buikgevoel.. De therapeuten die vzw BEST aan het werk hebben gezien weten dat dit niet zomaar een vereniging is. Het is een must in therapieland om de stotterende mens vooruit te helpen en een andere therapie stroming in Vlaanderen te blijven ondersteunen.

Onlangs nog kon men in het VRT journaal een stotterend kind horen zeggen dat hij altijd zou blijven stotteren… Dat is een flagrante leugen dat terug niet alleen vele ouders onnodig ongerust maakt maar ook alle hoop bij stotterende kinderen wegneemt.

Wij van VZW BEST hebben een totaal andere visie dan vele logopedisten omdat we ‘on the field’ bezig zijn en ervaringsdeskundigen zijn.

Uw kind of tiener moet helemaal niet zijn hele leven lang last hebben van stotteren. Zelfs volwassen mensen kunnen stottervrij door het leven gaan.

De uitzending van “voor de show” op VTM maakte een mooie reportage over Nina en Joyce die beiden in hun jeugd zwaar stotterden… Een beter voorbeeld bestaat niet dat men op latere leeftijd ook nog heel wat kan doen aan stotteren.

JE KAN ZELFS LOGOPEDIST WORDEN. Opnames te zien op de homepage van www.stotteren.be

Onze voorzitter (die zelf heel zwaar stotterde in het verleden) was de eerste logopedist in België die zelf zwaar had gestotterd. En zo kennen we nog honderden verhalen.

Dus laat u niet afschrikken voor mensen die het tegendeel willen bewijzen… dat doen ze alleen maar om hun eigen incompetentie weg te steken.

 

Het bestuur van vzw Best

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be