BLS stottertherapie

De stottertherapie van Gert Reunes genaamd BLS methode (Bewust Leren Spreken) is uniek in België. De groepspraktijk van Gert Reunes heeft deze stottertherapie ontwikkeld dankzij jaren van noeste arbeid en intensief onderzoek. Stottertherapie kan je best volgen als je kind ongeveer 10 maanden stottert. Therapeuten die zomaar stottertherapie opstarten om hun agenda’s te vullen en zonder kennis van zaken zouden zich beter bezighouden met anderen dingen dan stottertherapie te geven.

Stottertherapie is voor de meeste mensen logopedie maar dat vinden ze op het Gentse stottertherapie centrum BVBA AAS te kort door de bocht. Wie logopediste is kan stottertherapie geven maar is daarom nog geen stottertherapeute. Vraag naar een bijkomend diploma als je bij een logopediste gaat die beweert dat ze stottertherapeute is. Er zijn maar drie diploma’s in Vlaanderen. ECSF, CIOOS en de opleiding van stottertherapeut/ervaringsdeskundige Gert Reunes.

Stottertherapie wordt meestal in Vlaanderen gegeven door ervaren stottertherapeuten met een jarenlange bijscholing in stotteren.

Gert Reunes: Stottertherapie is niet zomaar eventjes wat trager spreken of wat psychologische gesprekken voeren met je cliënt. Stottertherapie is als het ware een synergetische KLIK tot stand brengen bij je cliënt en dan een op maat gemaakte stottertherapie naar voren schuiven waarbij de cliënt zich goed voelt.

 

Wie meer wenst te weten over stottertherapie kan gerust mailen naar gertreunes@gmail.com

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be