stotteren.be

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home NIEUWS
Nieuws

Stottercomedyclub.be nieuwe site van vzw BEST

E-mailadres Afdrukken PDF

 

Voor de wereldstotterdag 2014 lanceert vzw Best een nieuwe website met het creatieve team van reclamebureau FAMOUS.

Nog nooit werd er een dergelijk initiatief op poten gezet. Surf naar:

www.stottercomedyclub.be

Wil je zelf meedoen en een grap vertellen dan kan je deze doorsturen.

Mail je mop naar: stotteren@famous.be

 

 

 

Reis naar LESBOS GREECE

E-mailadres Afdrukken PDF

 

Ter gelegenheid van ons 20 jarig bestaan organiseert vzw Best...

Op 19/5/2015 vertrekken we met vzw Best voor een unieke BLS reis naar het schitterende eiland Lesbos in Griekenland. We verblijven in het mooie dorpje Molyvos aan de rand van de zee. Het hotel Olive Press is een olijf verwerkingsfabriek van 100 jaar oud die nu mooi gerestaureerd is als een hotel. We ontbijten op 2 meter van de zee met een ongelooflijke zonsondergang 's avonds.

Gert en Caroline kennen het eiland als hun broekzak.

Prijs 580.5 euro. Er zijn maar 15 plaatsen!!!

Schrijf dus nu in door 200 euro voorschot te betalen op de rek van vzw Best.

We komen terug op 26/5/2015.

 

 

Wereldstotterdag 2014 op 23 okt

E-mailadres Afdrukken PDF

De enige echte Wereldstotterdag gaat door op 23/10 in kunstencentrum Zebrastraat. Zoals elk jaar organiseert VZW BEST de enige ECHTE Wereldstotterdag en is ook de enige vereniging in België die dit al jaren doet met een gans team. U kan dit jaar babbeltjes slaan met tal van leden en bestuursleden van vzw Best alsook met het ganse therapeuten team van stottertherapeut Gert Reunes. Wie meer info wil over zelfhulp of stottertherapie kan altijd op deze avond gratis info krijgen.

PLAATS: kunstencentrum Zebrastraat  in de Zebrastraat te Gent. In de LOUNGE BAR!!!

UUR: 20 uur.

GRATIS INKOM

 

AGENDA 2014

E-mailadres Afdrukken PDF

Er staat terug heel wat op het programma van vzw BEST!

Zo is er op 2/10 terug een studentengroep in GENT en wordt er een studentengroep in LEUVEN opgericht. ALLEN daarheen zou ik zeggen.

Op 23 oktober is het wereldstotterdag. Terug in een schitterende omgeving in de Zebrastraat 22 te Gent. Kunstencentrum ZEBRASTRAAT zet terug zijn LOUNGE BAR open om er een gezellige avond van te maken. Iedereen is welkom en de ingang is gratis. Wens je even bij te praten of te BLS'en in een rustig kader dan ben je hierop van harte uitgenodigd. Een ideale setting om bij te praten met vrienden of om nieuwe vrienden te maken. Aarzel dus niet om te komen. INKOM is gratis  ook al ben je geen lid van vzw Best.

Op 6 november  organiseren we een heuse "NETWERK avond" voor leidinggevenden. Mensen die ondanks hun stotteren het ver geschopt hebben. Die avond is vooral bedoeld om kennis en informatie door te geven over hoe om te gaan met stotteren en BLS praten op de werkvloer. Wat je wel en niet kan doen bij het sturen van je mensen. Edwin Vanvlierberghe  (ex CEO van VOLVO Gent) komt onder voorbehoud ook een praatje maken.

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten en bekijk op deze website onze agenda!!!

 

Film STOTTERS nu ONLINE

E-mailadres Afdrukken PDF

 

De film STOTTERS is nu online gratis te bekijken.

Een docu over Jef een client bij stottertherapeut Gert Reunes. Jef kreeg de diagnose autisme spectrum en ADHD. De film laat zien hoe de synergie tussen client en logopedist er kan toe leiden dat iemand leert werken aan zijn spreken.

Klik hiervoor op onderstaande link:

 

http://www.cultureunplugged.com/documentary/watch-online/play/50978

 

Opleiding stottertherapeute succes!!!

E-mailadres Afdrukken PDF

 

 

 

De opleiding voor stottertherapeute georganiseerd door BVBA algemene aanpak stotteren kende veel bijval. Zestien logopedistes, sommigen al met ervaring in het werkveld, kregen gedurende een ganse week uitleg over de nieuwste aanpak voor stotteren/broddelen in Vlaanderen.

Al meer dan 14 jaar is ervaringsdeskundige en stottertherapeut/logopedist Gert Reunes bezig om de "Bewust Leren Spreken methode" te promoten. Samen met zijn vrouw en ook logopediste/stottertherapeute Caroline Moerenhout en met de medewerking van Adriaan Bertens Dé therapeut uit Nederland hebben zij een unieke opleiding op poten gezet. Niet alleen de problematiek stotteren maar ook het kleinere broertje broddelen wordt uitgebreid belicht.

Gert Reunes: Deze opleiding is sinds 2012 in het leven geroepen omdat er in Vlaanderen nog steeds fout wordt gedacht. Stotteren kan je met therapie succesvol behandelen of toch redelijk verbeteren. En welke vaardigheden en kennis je hiervoor nodig hebt wordt in deze cursus uitgelegd. Ook de praktische kant van deze opleiding is zo uniek dat het een must is voor iedere logopediste om zich bij te scholen als men wil werken rond de problematiek van stotteren.

Ook krijgen de cursistes een goede inkijk in de wereld van de stotterende mens. Zo zijn er twee weekends gepland in samenwerking met vzw Best waar je met meer dan 50 mensen die stotteren kennis kan maken en samen workshops kan volgen. Ook kan men 24 spreekavonden volgen van vzw Best.

De synergie die hier ontstaat geeft de cursiste een boost in geloof en kennis om zelf aan de slag te gaan met de stotterende mens.

Wie meer uitleg wil  weten over deze opleiding kan surfen naar www.stottertherapeute.be

Volgende cursus is gepland in augustus 2015.

 

 


Pagina 1 van 11

Laatste Nieuws

  Voor de wereldstotterdag 2014 lanceert vzw Best een nieuwe website met het creatieve team van reclamebureau FAMOUS. Nog nooit werd er een dergelijk...
Reis naar LESBOS GREECE 18 oktober 2014, 09.23
  Ter gelegenheid van ons 20 jarig bestaan organiseert vzw Best... Op 19/5/2015 vertrekken we met vzw Best voor een unieke BLS reis naar het...
Wereldstotterdag 2014 op 23 okt 05 oktober 2014, 06.35
De enige echte Wereldstotterdag gaat door op 23/10 in kunstencentrum Zebrastraat. Zoals elk jaar organiseert VZW BEST de enige ECHTE Wereldstotterdag en is...

Login Leden


Activiteiten

No current events.

Zoek op Site

Stotteren op Facebook

vzw best op facebook


Home NIEUWS