stotteren.be

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home THERAPIE

Algemene Aanpak Stotteren (AAS)

E-mailadres Afdrukken PDF

De BLS-therapie (BLS staat voor Bewust Leren Spreken) werd ontwikkeld door Gert Reunes die zelf meer dan 30 jaar stotterde en wordt onderwezen in zijn groepspraktijk BVBA Algemene Aanpak Stotteren (AAS) te Gent. Na jarenlang zelf te hebben gestotterd en talrijke goede en slechte therapieën te hebben gevolgd, heeft hij met behulp van zijn ervaringen, gedrevenheid en enthousiasme deze stottertherapie ontwikkeld. De therapie combineert zijn eigen ervaringen en die van honderden lotgenoten met een mix van alle goede elementen uit verschillende andere therapieën.

Het uitgangspunt is dat de oorzaak van stotteren ligt in een coördinatiestoornis in de hersenen waardoor spreken, een ingewikkeld systeem dat moet worden aangestuurd door honderden spiertjes, niet vloeiend verloopt.  Tijdens de therapie wordt een spreektechniek aangeleerd waarbij bewust moet worden geluisterd naar de uitgesproken klanken en geconcentreerd op intonatie en spreeksnelheid om tot vloeiende spraak te komen. Met andere woorden: men leert de mens terug vlot spreken. Door deze spreektechniek veelvuldig te oefenen in makkelijke en moeilijkere spreeksituaties zullen het controlegevoel en de hersencoördinatie van de spreker stap voor stap verbeteren en het vertrouwen groeien, zodat hij/zij stottervrij en steeds vlotter en natuurlijker zal leren spreken. Deze therapie behoort tot de stroming van de Fluency Shaping Therapieën en is wetenschappelijk onderbouwd.

De opbouw van de therapie wordt op maat gemaakt met behulp van een behandelingsplan die op het lijf geschreven is van de stotterende persoon. Naast de individuele therapie (1 op 1) kan men ook bijkomende ondersteuning vinden bij de vzw BeSt die spreekavonden, spreekweekends, citytrips, infoavonden etc. organiseert, niet enkel in functie van de vooruitgang van de stotterende mens maar ook omdat er veel plezier gemaakt wordt! Op deze activiteiten zijn telkens professionele therapeuten aanwezig die gratis (!) en met vol engagement meewerken. Tijdens deze activiteiten wordt eveneens de BLS-methode toegepast, waarbij alle deelnemers (door elkaar) worden gemotiveerd en aangemoedigd om gecontroleerd te spreken en uitdagingen aan te gaan.

Stottervrij leren spreken is mogelijk en kan door deze therapie bewerkstelligd worden!

Wilt u meer weten over deze vernieuwende aanpak om het stotteren tegen te gaan? Maak dan een afspraak met Gert Reunes, die u graag te woord zal staan zonder stotteren. Zie Contact.

 

 

 

 

Laatste Nieuws

Libelle deze week!!! 22 februari 2015, 17.01
  Deze week staat er in Libelle een mooi artikel van Vanessa!!! Lezen...
Nieuwe website stottertherapeute.be 19 februari 2015, 17.05
  Dankzij onze webmaster Karel Debrabanter werd de website stottertherapeute.be in een nieuw kleedje gestoken!!! Ook in 2015 zal vzw BeSt meewerken aan...
20 jaar VZW BEST 06 januari 2015, 12.16
  Op 31/10/2015 viert vzw BEST zijn 20-jarig bestaan. Een vereniging die al 20 jaar bestaat betekent dat deze vereniging LEEFT. NU in 2015 nog meer dan...

Login Leden


Activiteiten

Zoek op Site

Stotteren op Facebook

vzw best op facebook


Home THERAPIE