Info en bestelling van nieuwe boeken over stotteren & broddelen.

 BOEK 1: Survivalgids stotteren & broddelen (voor jongeren 8-14 jaar)

De survivalgidsen zijn een begrip geworden voor iedereen die werkt met kinderen en jongeren. Ze behandelen specifieke ontwikkelingsproblemen waarmee jonge mensen geconfronteerd kunnen worden, op een toegankelijke, leuke en speelse manier. Alle elementen binnen de psycho-educatie worden met deze gids in de praktijk omgezet.

survivalgids klein

De Survivalgids Stotteren & Broddelen geeft jongeren (tussen 7 en 14 jaar), hun ouders en leerkrachten aanknopingspunten om het stotteren te begrijpen, ermee om te gaan en bespreekbaar te maken.

 Het eerste boekje in Vlaanderen dat ook informatie geeft over broddelen, een spraakprobleem dat tot op heden nog vrij ongekend is in de onderwijswereld.

Uitgegeven bij Abimo. Auteurs : Annick Beyers i.s.m. stottertherapeuten Caroline Moerenhout en Gert Reunes

Info en bestelling binnenkort op www.survivalgidsstotteren.be 

 

BOEK 2: “KOMEN SPREKEN over Stotteren : verhalen en adviezen

Vzw BeSt is al 20 jaar de thuishaven voor mensen die stotteren en organiseert activiteiten om over hun ervaringen te komen spreken. Het boek is een schatkist vol anekdotes van stotterende mensen.

Auteurs Gert Reunes en Caroline Moerenhout hebben gedurende afgelopen 20 jaar getuigenisverhalen verzameld :

“We hebben onze leden gestimuleerd om over stotteren te durven spreken en schrijven. Ook Arno, Tom Helsen, Luckas Vander Taelen, Pascal Braeckman, Sanne Hans, Erben Wennemars komen aan het woord. De getuigenissen, interviews en statements die we de afgelopen jaren verzamelden, illustreren hoe stotteren dagdagelijkse spreeksituaties beïnvloeden, een metgezel is op school, op de werkvloer, op een date. De verhalen worden toegelicht met toegankelijke informatie en praktische adviezen.

Zo is dit boek een bron van herkenning voor mensen die stotteren en een bron van inspiratie voor logopedisten (in spe), ouders, leerkrachten en iedereen die zich over stotteren wil informeren.”

Info en bestelling binnenkort op www.stotteren.be 

COVERKOMENSPREKEN

 

 

 

 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be