Joyce Neyt eerste Belgische vrouw die logopediste wordt

Joyce Neyt is de eerste Belgische vrouw in de geschiedenis die logopedist wordt en zelf ooit zwaar gestotterd heeft. Joyce was 14 toen ze op therapie ging bij het stottertherapeuten koppel Gert Reunes en Caroline Moerenhout.

Gert Reunes: Joyce was 14 en had al heel wat klassieke logopedie achter de rug maar tot haar 14 had ze nog geen spraakverbetering ondervonden. Ze was op die leeftijd al heel pienter en zelfs volwassen vond ik als het over haar stotteren ging. Ze wou niet meer stotteren dat stond als een paal boven water. Samen met mijn vrouw Caroline Moerenhout hebben we een behandelingsplan opgesteld waarbij stottervrije spraak voorop stond. Na twee jaar intense therapie was haar spreken GOUD geworden.

Joyce wilde in de voetsporen treden van haar therapeut en schreef zich vier jaar geleden in voor een opleiding van logopediste aan de UGENT. Vandaag 4/7 kreeg ze haar uitslag… GROTE ONDERSCHEIDING.

Gert Reunes: Joyce is een voorbeeld als het op werken aankomt. Toen ze als 14 jarig meisje bij ons begon logopedie te volgen was niks haar te veel of te lastig. Ze ging ervoor!!! Dat is de spirit die je moet hebben om ooit stottervrij door het leven te gaan. Haar toekomst is verzekerd en we zijn blij dat ze ons team zal vervoegen.

Dertien jaar nadat Gert Reunes afstudeerde aan de UGENT voor logopedist is het nu de beurt aan de eerste Belgische vrouw die logopediste is geworden.

Gert Reunes: Onlangs was ik nog op het wereldcongres voor mensen die stotteren in Nederland. Alle grote sprekers en professoren uit Amerika hebben praktisch allen een stotter verleden. In België en in Nederland ligt dat nog steeds moeilijk. Bijvoorbeeld de docent Carl Hylebos (Artevelde hogeschool Gent) heeft iets tegen stotterende mensen die logopedist willen worden. Daarom ben ik apetrots op Joyce om te tonen dat men wel degelijk kan afstuderen met een stotterverleden. En in onze praktijk zien we de meerwaarde van een therapeut die het ook allemaal echt heeft meegemaakt.

Joyce Neyt gaat dan ook aan de slag op het stottercentrum BVBA AAS te Gent. Daar zal ze het team vervoegen van Sarah, Katrien, Miet, Iris, Caroline en Gert.

Gert Reunes: Ik ben ook zo fier op mijn vrouw Caroline Moerenhout die Joyce zo vakkundig heeft begeleid in het fijn tunen van haar spreken. De toekomst is verzekerd voor de stotterende mens

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be