KAMP WAES ultieme uitdaging voor Zeger van vzw Belangengroep stotterende mensen.

Het programma KAMP WAES op EEN kent een uitzonderlijke kandidaat… Zeger Van Noten. Sportman ten top en uitermate gemotiveerd om het ver te schoppen in het programma maar Zeger stottert ook… Tijdens zijn jeugdjaren wilde hij zich steeds bewijzen door uit te blinken op sportief gebied omdat dit zijn gestotter zou compenseren. Kamp Waes was voor hem terugkeren naar zijn roots. Als kind daagde hij zichzelf ook uit om steeds zijn grenzen te verleggen… fysiek dan. De gesprekken in onze zelfhulpvereniging (vzw Best) voor mensen die stotteren leiden dan weer naar een andere uitdaging. Durven jezelf te zijn met of zonder je stotteren. Durven op TV te komen met je stotteren is voor de meeste mensen die stotteren een enorm probleem (er stotteren 77.000 Vlamingen). Je zelfbeeld en/of zelfvertrouwen zouden daaronder lijden… Het niet durven stotteren op TV is logisch want ja… de kijker…hoe gaat die reageren? Wat laat ik na als eerste indruk als ik stotter? enz enz…

Zeger Van Noten heeft ook die hindernis genomen in zijn leven en overwonnen door volmondig JA te zeggen tegen het leven en om deel te nemen aan dit programma. Die outing kan tellen en is aan weinigen gegeven. Zijn grote voorbeeld op dat vlak is zijn stottertherapeut Gert Reunes die zelf ooit stotterde en die hem onder zijn vleugels nam en hem aanmoedigde bij zijn keuze om deel te nemen aan KAMP WAES.

Gert: Zeger is iemand die uit het goede hout gesneden is. Hij is een voorbeeld geworden voor vele mensen die stotteren door zijn doorzettingsvermogen tentoon te spreiden. Ik denk persoonlijk dat de opdrachten tijdens KAMP WAES voor hem peanuts zullen zijn in vergelijking met wat hij doorstaan heeft met zijn stotteren. De ultieme stap die hij nu zet verbaast mij niet. Hij is een winner en wil zichzelf op een hoger niveau tillen. En dan bedoel ik vooral met het omgaan met zijn stotteren/spreken. Ik hoop echt dat hij het einde haalt in KAMP WAES maar voor mij heeft hij al mijn grootste respect gekregen omdat hij eerlijk is om wie hij daadwerkelijk is. Namelijk een mens die stottert en eraan werkt zonder zich nog te verstoppen voor zijn medemens.

 

 

KAMP WAES IEDERE ZONDAGAVOND VANAF 8 dec 2019 op TV EEN.

zeger 2

 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be