Artikels

Krantenartikels

Artikels (uit kranten, andere websites,…) over stotteren, de vzw en ontwikkelingen in de logopedie.

februari/april 2011: stotteren en werk

Vacature Magazine 19.02.2011 – Werk en Wereld: “Ik heb goeie kansen gemist”

Als een koning stottert, levert dat een bejubelde film op over vriendschap, wilskracht en de strijd tegen vooroordelen, getuige The King’s Speech met zijn twaalf oscarnominaties.  Gewone stervelingen die stotteren, moeten solliciteren en gaan werken. De inspanning die ze daarvoor moeten leveren, is vaak niet minder heroïsch.

Lees meer op vacature.com

VDAB-MagEzine april 2011

Solliciteren is zwaar. Dat is zo voor de gewone sterveling. En dat is zeker zo voor de gewone sterveling die stottert. Want wat gedacht van vooroordelen als: mensen die stotteren zijn stresskonijnen, psychisch labiel en niet van de slimsten. Reken daar maar eens mee af als je oog in oog met een werkgever staat en solliciteert naar de job van je leven.

Lees meer op vdab.be

 

3 oktober 2010: Arno, Luc De Vos en Lady Linn steunen single naar aanleiding van Wereldstotterdag

Naar aanleiding van Wereldstotterdag op 22 oktober 2010 brengt de VZW Best (Belangengroep Stotterende Mensen) de single ‘Talking To You’ uit. Met deze single wil de VZW de boodschap verspreiden dat stotteren met enthousiasme kan worden aangepakt.

Lees meer op showbizzkanaal.be

 

1 oktober 2010: Stotterende vrienden zingen als de besten

GENT – Vijf vrienden die een muziekgroep oprichten en een song schrijven: doodnormaal, ware het niet dat alle groepsleden stotteren. Met hun single ‘Talking To You’ zingen ze over hun moeilijkheden bij het spreken. En nee, tijdens het zingen stotteren ze niet.

Lees meer op nieuwsblad.be

 

1 oktober 2010: ‘Vlot leren spreken is mogelijk’

Eén op de honderd mensen stottert, en dat komt niet omdat ze zenuwachtig zijn. Stotteren is genetisch bepaald, al is de exacte oorzaak nog altijd niet achterhaald.

Lees meer op nieuwsblad.be

 

30 september 2010: Arno, Luc De Vos en Lady Linn steunen single

Naar aanleiding van Wereldstotterdag op 22 oktober 2010 brengt de VZW Best (Belangengroep Stotterende Mensen) de single ‘Talking To You’ uit.

Lees meer op menttv.be

 

17 april 2010: Stotteraars in Studio Skoop

GENT – Meer dan twee jaar schoot regisseur Joke Nyssen beelden van haar stotterende broer Jef in de praktijkkamer van stottertherapeut Gert Reunes. STOTTERS is het eindresultaat, een docufilm die het beklijvende verhaal toont van een autistische jongen die voor de laatste keer de strijd met zijn spraakprobleem aangaat.

Lees meer op nieuwsblad.be

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be