Nieuwe evenementen in 2018

Kalender activiteiten voorjaar 2018 : noteer alvast in je agenda :

  • Donderdagavond 18 januari : filmvoorstelling ‘M’
  • Vrijdagavond 19 januari : nieuwjaarsdrink vzw BeSt
  • Vrijdagavond 16 februari : toneelstuk over stotteren – Antwerpen
  • Weekend 9-10-11 maart : spreekweekend Laarne
  • Zondag 18 maart (datum onder voorbehoud) : rondleiding groepsevent Ghelamco Arena
  • Maandagavond 23 april : ervaringsverhaal brengen op Hogeschool Gent
  • Donderdagavond 26 in april :  netwerkavond : stotteren op de werkvloer

Filmvoorstelling ‘M’ op donderdagavond 18 januari

In deze Franse Film is er een vrouwelijk personage dat stottert. De makers hebben om de mening van vzw BeSt gevraagd. We kunnen de film éénmalig gratis bekijken via een link.  Er zijn nog 5 plaatsen mogelijk. Inschrijven door mailtje naar Caroline. Locatie : woonkamer Ter Platen 84. Uur : 20.15

Trailer op https://www.filmfestivaloostende.be/movie/m/

Nieuwjaarsdrink op vrijdagavond 19 januari

Een nieuw jaar brengt nieuwe ideeën, kansen en contacten …  Kom je sociaal verwarmen  op de nieuwjaarsdrink ! We spreken af om  20.30u in bootcafé De Planck  (rechtover Kinepolis, aan trap rechts kan je afzonderlijk zaaltje vinden). Stuur best nog eens sms zodat je juiste locatie kent.  Vzw BeSt trakteert op kleine versnaperingen.

Spreekweekenden : Save the date …

Wil je graag intensief je spreken oefenen met andere mensen die stotteren ? Schrijf je dan in voor komende spreekweekenden in Laarne.   DATA :

  • 9 tot 11 maart 2018
  • 6 tot 8 juli 2018

Tal van workshops staan op het programma : voorlezen, een discussiegroep, een quiz, spreken voor de groep, improvisatie – oefeningen en zoveel meer!

Volledig spreekweekend (vrijdagavond met warme maaltijd tot zondag 16u):  110 euro (nieuwe prijs!) euro leden*en 140 euro niet- leden – opgelet – indien Early Bird inschrijving : namelijk inschrijven 4 weken voor aanvang.  Bij late inschrijving : 10 euro duurder. Formule  1 dag : workshops op zaterdag (2 maaltijden): 50 euro leden * / 55 euro niet –leden  (* Lidgeld blijft 25 euro per jaar en 18 euro voor studenten). Er worden geen aanpaste weekendformules meer berekend wegens teveel werkbelasting. Indien je vroeger vertrekt, wordt dus geen aangepaste prijs voorzien.  Men is pas ingeschreven als men heeft gestort op het rekeningnummer van BeSt:  BE05 786-5826493-75 en een telefonisch bericht of e-mailberich. Meer info (wegbeschrijving etc.) ontvang je, na inschrijving, via e-mail.

Spreekweekend voor jongeren 13-18 jaar

Bij voldoende inschrijvingen zal er opnieuw in  maart – tegelijkertijd met het weekend van de volwassenen – ook een spreekweekend voor tieners/jonge adolescenten plaatsvinden.

Toneelstuk over stotteren in Antwerpen :  vrijdagavond 16 februari

 

Op vrijdagavond 16 februari gaan we met de vzw naar het toneel ! Locatie : Thomas More University College in Antwerpen.  Start om 19u en einde omstreeks 21u. We raden vervoer via trein aan. We plannen daarna nog een nabespreking en drankje in een gezellig café. Prijs toneelstuk : 10 euro. Er verschijnt nog een mailuitnodiging met daarin info omtrent inschrijving.

 

‘Unspoken’ is een toneelstuk dat ontwikkeld werd door Neil Rathmell en het Leeds Arts Centre. Het script maar ook de acteerprestaties kwamen tot stand dankzij de inbreng en feedback van mensen die stotteren van de British Stammering Association en door Dr. Trudy Stewart, stottertherapeute. Op deze manier ontstond het allereerste toneelstuk dat volledig over het thema stotteren gaat.

 

Het verhaal : Personage Alex stottert al zijn hele leven maar weinig mensen weten dit. Hij staat op een kantelpunt van verandering in zijn leven. Hij is van plan een meisje ten huwelijk te vragen. Maar de angst slaat hem om het hart. Verschillende stemmen van vroeger spoken door zijn hoofd : die van zijn ouders, vrienden, leerkrachten, oud-klasgenoten …   Laat hij zich leiden door stemmen en herinneringen uit zijn verleden en laat hij zaken onbesproken of zal hij de kracht vinden om uit te breken en zijn leven een nieuw wending te geven …. ?

 

Het toneelstuk is geschreven om het publiek meer inzicht te geven in hoe het is om te stotteren : de stress, angst, schaamte die men ervaart en de compromissen die men soms treft omwille van het stotteren.

 

Graag jullie mening of dit toneelstuk anderen meer inzicht kan geven in stotteren en of we misschien een Vlaamse versie moeten ambiëren ?

 

Info en fragmenten op : http://www.ecsf.eu/news-and-events/european-symposium-on-fluency-disorders-2018/play-unspoken

Uitstap/rondleiding Ghelamco Arena : zondag 18 maart

Ronald is een oud-vzw-lid en erg fier op het feit dat hij nu officieel rondleidingen mag geven in de Gentse Ghelamco voetbalarena. Een overwinning op zijn stotteren. Hij wil met veel plezier een rondleiding – o.a. ook achter de schermen – organiseren voor vzw leden.  Prijs is maximum enkele euro’s. Opgelet: plaatsen zijn beperkt tot 20 personen. Bij inschrijving zal voorrang gegeven worden aan mensen die hun lidgeld betaald hebben.

De Ghelamco Arena is het huidige stadion van KAA Gent. Het stadion werd geopend in 2013.  Het stadion heeft een ecodak en heeft ook interieurprijzen gewonnen.

Wil jij een getuigenis brengen over jouw ervaring met stotteren op de Hogeschool Gent ?    maandagavond 23 april

 

Al 12 jaar op rij wordt vzw BeSt uitgenodigd door de Hogeschool Gent om ervaringsverhalen van mensen die stotteren en broddelen te laten horen aan de laatstejaarsstudentes van de opleiding logopedie. Dit initiatief is bedoeld om studentes logopedie de kans te geven om niet alleen in de lessen te praten over stotteren maar ook te praten met mensen die stotteren en op die manier een unieke kans te krijgen om de mens die stottert beter te leren kennen en zijn of haar ervaringen beter te leren begrijpen…

 

Wil je er graag bij zijn ? Laat het ons tijdig weten want de plaatsen (max 9) zijn snel ingevuld ! De avond start rond 18.15u ; je kan eventueel iets later toekomen.

 

Netwerkavond ‘Stotteren op de werkvloer’ donderdag 26 april

 

Reeds een tweetal keer organiseerde vzw BeSt een avond rond dit thema. Er heerst opnieuw interesse voor een dergelijke netwerkavond. Doel : een netwerkavond waarbij ervaringen kunnen uitgewisseld worden omtrent het omgaan met stotteren op de werkvloer in een leidinggevende of commerciële functie. Locatie : Zebrastraat Gent om 20u.  Interesse ? Laat het weten via mail en je wordt op de hoogte gehouden…

 
Spreekgroepen/zelfgroepen vzw BeSt

Alvast een enorm bedankje voor de mensen die zich hiervoor engageren ! In deze tijden is engagement schaars. Dus Nina, Katrien, Eddy, Jolien, Lize, José en anderen die hun steentje bijdragen, dankjewel !
Spreekgroep Regio Antwerpen : Lier : maandelijks op zondag

Spreekgroep Regio West-Vlaanderen : Roeselare/Diksmuide : op vrijdagavond

Spreekgroep Regio Gent : op donderdagavond

 

 

Warme groeten en hopelijk tot gauw op één van de activiteiten !

 

 

Gert Reunes (voorzitter), Caroline Moerenhout en vzw BeSt Team

 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be