Opleiding stottertherapeute succes!!!

De opleiding voor stottertherapeute georganiseerd door BVBA algemene aanpak stotteren kende veel bijval. Zestien logopedistes, sommigen al met ervaring in het werkveld, kregen gedurende een ganse week uitleg over de nieuwste aanpak voor stotteren/broddelen in Vlaanderen.

Al meer dan 14 jaar is ervaringsdeskundige en stottertherapeut/logopedist Gert Reunes bezig om de “Bewust Leren Spreken methode” te promoten. Samen met zijn vrouw en ook logopediste/stottertherapeute Caroline Moerenhout en met de medewerking van Adriaan Bertens Dé therapeut uit Nederland hebben zij een unieke opleiding op poten gezet. Niet alleen de problematiek stotteren maar ook het kleinere broertje broddelen wordt uitgebreid belicht.

Gert Reunes: Deze opleiding is sinds 2012 in het leven geroepen omdat er in Vlaanderen nog steeds fout wordt gedacht. Stotteren kan je met therapie succesvol behandelen of toch redelijk verbeteren. En welke vaardigheden en kennis je hiervoor nodig hebt wordt in deze cursus uitgelegd. Ook de praktische kant van deze opleiding is zo uniek dat het een must is voor iedere logopediste om zich bij te scholen als men wil werken rond de problematiek van stotteren.

Ook krijgen de cursistes een goede inkijk in de wereld van de stotterende mens. Zo zijn er twee weekends gepland in samenwerking met vzw Best waar je met meer dan 50 mensen die stotteren kennis kan maken en samen workshops kan volgen. Ook kan men 24 spreekavonden volgen van vzw Best.

De synergie die hier ontstaat geeft de cursiste een boost in geloof en kennis om zelf aan de slag te gaan met de stotterende mens.

Wie meer uitleg wil  weten over deze opleiding kan surfen naar www.stottertherapeute.be

Volgende cursus is gepland in augustus 2015.

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be