Gert Reunes

Gert Reunes studeerde in 2000 af als Master in de Logopedie en Audiologie aan de Universiteit Gent. Niet zo bijzonder zou u zeggen, moest het niet zijn dat Gert meer dan 35 jaar enorm zwaar stotterde vooraleer hij ging studeren voor logopedist en een vlotte prater werd. Momenteel is hij in België de enige mannelijke Master in de Logopedie die zelf gestotterd heeft. Zijn collega Joyce die ook stotterde werkt reeds 4 jaar in zijn centrum.

In Gent heeft hij een groepspraktijk met 7 logopedistes die gespecialiseerd zijn in stotteren en geeft hij opleidingen aan logopedisten die zich willen bijscholen in stotteren. Hij is al 20 jaar voorzitter van de vzw Belangengroep Stotterende mensen (BeSt) waar hij mee aan de wieg van stond.

In binnen- en buitenland wordt hij geprezen om zijn enthousiasme en engagement voor de stotterende mens. Hij was onder andere bestuurslid van de International Stuttering Association en vocht de beslissing aan van Rudi Demotte, destijds Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, in verband met het terugschroeven van de terugbetaling voor logopedische verstrekkingen (inclusief stotteren). Hij coördineerde  het zesde wereldcongres voor stotteren in Gent (2001) i.s.m. Ugent en Semico NV.

Voorts schreef hij vier boeken over stotteren Als spreken moeilijk is (2001 LANNOO), Spreken is goud (2008 ACADEMIA PRESS), Komen Spreken over stotteren samen met zijn vrouw Caroline Moerenhout (2015 ACADEMIA PRESS) en werkte mee aan de Survivalgids stotteren (2015 ABIMO) waarin met passie het stotteren eenvoudig wordt uitgelegd. Hij was manager van de hype rond de CD-single Talking to You en was te zien in de docudrama film STOTTERS, de 67 minuten durende documentaire van Joke Nyssen over het wel en wee van therapie geven aan mensen met een stotterprobleem en autismespectrumstoornissen.

Met het reclamebureau FAMOUS zette hij het stotteren terug in the picture. De reclamecampagne van de nationale loterij WIN FOR LIFE werd ingesproken door Jordy Mertens (lid van vzw BeSt) en kwam in alle media terecht. zie ook www.overwinstotteren.be Niet minder dan 10.000 hits kreeg de website en het bijbehorende filmpje hoe stotteren overwonnen kan worden.

Samen met Pieter Claeys van het reclamebureau zette hij terug stotteren in de media dankzij de stottercomedyclub waarbij BV’s die stotteren een mop brachten op de website www.stottercomedyclub.be

Binnen 12 jaar gaat hij op pensioen en vertrekt dan naar het Griekse eiland Lesbos om aldaar de stotterende mens te gaan helpen. Momenteel bouwt hij een logopedistennetwerk uit in België en het buitenland die zijn visie op stottertherapie ondersteunen.

Het GerLau stottercentrum opende in juli 2017 zijn deuren en is zijn laatste logistiek project in België als eerbetoon aan zijn ouders GERard & LAUrette. Het is een up to date stottercentrum met de nieuwste apparatuur en logistieke hulpmiddelen om de stotterende mens verder te helpen hun probleem te overwinnen.

Wie de persoonlijke website van Gert Reunes wil bezoeken klikt op onderstaande link.

Meer informatie: www.gertreunes.be

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be