Vzw BeSt steunt moreel het GerLau stottercentrum te Gent en… Knokke

 

Op 1 september 2016 komt er een heus nieuw stottercentrum te Gent en Knokke. En daar is vzw BeSt blij mee. Het GerLau centrum wordt het levenswerk van Gert Reunes en Caroline Moerenhout met de collega’s Joyce, Chloë, Julie en 2 nieuwe collega’s!

Gert Reunes: Mij ouderlijk huis wordt een heus stotter-revalidatiecentrum met 5 ultra moderne lokalen en met specifieke apparatuur dat het voor de stotterende mensen moet mogelijk maken hun stotteren te analyseren en hun grenzen te verleggen in optimale omstandigheden. Ook in Duinbergen (Knokke-Heist) komt er een afdeling van het GerLau centrum. Dit op maar 50 meter van de zeedijk en ideaal voor zonnige buitenopdrachten :-).

 

Gert Reunes: De lettergrepen GER-LAU staan voor de voornamen van mijn ouders GERARD en LAURETTE. Zij hebben mijn droom mee helpen waarmaken. Als eerbetoon voor het geloven in mijn dromen en al hun steun die ik gedurende vele jaren ontving hebben Caroline en ikzelf besloten de naam GERLAU centrum te lanceren. Nu we ook een vaste therapieplek zullen hebben in Knokke willen we ook daar de stotterende mens in West-Vlaanderen helpen bij hun revalidatie.

Het team van Gert Reunes en Caroline Moerenhout zoeken nog 2 extra logopedisten die samen met het team deze droom wil waarmaken. Indien jij hiervoor interesse hebt… stuur als de bliksem een mailtje met CV naar gertreunes@gmail.com

Vzw BeSt zal de cliënten van Gert Reunes/Caroline Moerenhout en team verder blijven steunen in hun weg naar meer spreekvrijheid door de spreekweekenden en andere initiatieven te blijven ontwikkelen ook in 2016.

Gert Reunes: Ik heb nooit gedacht aan afbouwen wel aan een herbronnen hoe therapie voor de stotterende mens er best uitziet. De nieuwe initiatieven zullen dan ook verder kaderen in het PROZE (c) project wat ook te lezen is in ons boek KOMEN SPREKEN OVER STOTTEREN. PROZE staat voor PROfessionele ZElfhulp waarbij de professionele wereld hand in hand gaat met zelfhulp initiatieven van vzw BeSt. Hiermee kunnen we de stotterende mens nog beter helpen. Alleen professionele therapie kan niet zo goed de transfer realiseren van het geleerde op therapie.  Met de steun van vzw BeSt en omgekeerd kunnen we als professionelen onze cliënten ook enorme stappen zien zetten in de echte wereld. Door nog meer in te zetten EN op professioneel gebied (door betere opleiding van logopedisten) EN kansen bieden aan mensen die stotteren zijn we voor op de toekomst.

 

 

 

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be