Wereldstotterdag op 22 oktober wordt M E G A – EVENT

Op 22 oktober 2015 vindt er in kunstencentrum ZEBRASTRAAT in de zebrastraat 32 te Gent het 20 jarig bestaan plaats van vzw BeSt tijdens de WERELDSTOTTERDAG.

Op die avond komt niet alleen TOM HELSEN een concert geven als ERE-lid van vzw Belangengroep stotterende mensen maar zal ook het voorprogramma van de BLS-band zeer te smaken zijn. Bart en Sven (BLS band) brengen een ode aan Luc De Vos die jarenlang ere-lid was van onze vereniging.

Ook worden op die avond de twee boeken voorgesteld van Caroline Moerenhout & Gert Reunes. Beiden hebben jarenlang aan de weg getimmerd om van vzw BeSt te maken wat het nu is. En hebben de afgelopen twee jaar werk gemaakt van twee uitzonderlijke boeken.

Het boek SURVIVALGIDS STOTTEREN en BRODDELEN past in de reeks van de survivalgidsen van uitgeverij ABIMO. Het is een boek voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar oud.

Gert Reunes: “Samen met uitgeverij ABIMO hebben we een boek geschreven waar al jaren nood aan was. Het is een boek voor jongeren die worstelen met hun stotterprobleem. En dankzij jeugdschrijfster Annick Beyers en Caroline Moerenhout werd dit boek fantastisch. Jammer dat ik nooit zo een boek heb gehad tijdens mijn jeugdjaren…”survivalgids klein

Het andere boek is KOMEN SPREKEN (Academia press). Hier hebben meer dan 100 leden van vzw BeST hun stukje bijgedragen tot dit unieke boek vol verhalen en adviezen. Het is een boek voor stotterende mensen tussen 14 en 99 jaar. Maar ook voor logopedisten, stottertherapeuten en mensen die met stotteren in contact komen is het zeker aan te raden. Er staan ook verhalen in van BV’s en hoe die met het stotteren omgingen in moeilijke periodes.

 

Gert Reunes: “Caroline Moerenhout heeft hier terug het beste van zichzelf gegeven om dit tot een rijkelijk gevuld verhalenboek te maken met vele adviezen en inzichten. Het is een boek dat je zeker op je boekenplank moet hebben als je stottert of met stotteren te maken krijgt. Voor de stotterende mens kunnen deze verhalen je meer inzicht geven in jouw stottergedrag maar ook tal van tips en adviezen zullen jouw spreken doen verbeteren. Ook therapeuten krijgen via deze verhalen een diepere kijk in het leven van de mens die stottert.”

COVERKOMENSPREKEN

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be