Zeger Van Noten wordt ERE-LID van VZW Belangengroep stotterende mensen.

Kamp Waes heeft een super kandidaat Zeger Van Noten. Zeger is reeds één jaar lid van onze stottervereniging vzw Best maar werd door het voltallige bestuur nu al tot ERE-LID gebombardeerd.

Wat Zeger betekent voor de stotterende mens is van een onschatbare waarde. Hij laat zien dat hij géén angst meer heeft om zich te outen als een stotterende mens. Dat wil niet zeggen dat hij zijn stotteren zomaar moet aanvaarden en bij de pakken blijven zitten. Je aanvaarden in het NU kan een enorme boost geven voor je verdere progressie in je spreken.

Zeger zal zich ook inzetten om jongeren en volwassenen die stotteren verder te inspireren om met je stotteren om te gaan.

Wij wensen Zeger Van Noten dan ook alle succes toe bij KAMP WAES.

EN NOGMAALS PROFICIAT MET JE ERE-LIDMAATSCHAP VOOR HET LEVEN.

De huldiging zal plaatsvinden in 2020 tijdens het 25 jarig bestaan van VZW BEST.

zeger 2

Comments ( 1 )
 1. Adrie van der Horst

  Gerelateerd, stotteren:

  Vechten, berusten of accepteren ?

  Veel mensen uit de “stotterwereld’ zeggen dat “de mensen moeten me maar nemen zoals ik ben. Stotteren is niet te genezen, je leert alleen trucjes om er mee om te gaan. Ik heb er geen problemen mee”.
  Dit is een uiting van een onjuiste interpretatie van het begrip acceptatie zoals dat ook door sommige stottertherapeuten wordt verkondigd.

  Accepteren wordt vaak verward met berusten!
  Als je tegen jezelf zegt: “De mensen moeten mij maar nemen zoals ik ben” dan ontken je daarmee je eigen verantwoordelijkheid voor het optreden van je stotteren en misken je de ‘rechten’ van je gesprekspartner. (Voor de gesprekspartner is het immers vaak erg lastig om de inhoud van je mededeling te vatten.)

  Accepteren is niet hetzelfde als berusten!
  Bij berusting laat je alles bij het oude. Accepteren daarentegen is het vertrekpunt op de weg naar zelfverbetering.
  Succesvol werken aan je stotterprobleem kan alleen als je je “hier en nu situatie” volledig accepteert.
  Het enigste wat je moet accepteren is dat je NU klaarblijkelijk zo nu en dan stottert.
  Je houdt dan namelijk op om met jezelf te vechten en kun je je meer ontspannen richten op middelen die je kunnen helpen.
  Neem er de tijd voor. Als mens ben je immers niet minder waard, zonder – of mét je stotteren!
  De “stotteraar” die zijn eigen verantwoordelijkheid neemt, stelt alles in het werk om, naar hetgeen er in zijn vermogen ligt, het probleem voor hemzelf én de gesprekspartner te verminderen.
  Als dat tijdelijk alleen kan met “trucjes”, dus door het trainen en gebruiken van een spreektechniek, dan is daar niks mis mee.

  “De mens is een wezen dat beslissingen neemt”
  Accepteer je stotteren, maar ga dan een stap verder.
  In dit uitgebreide artikel lees je dat je weliswaar nooit ‘schuldig’ bent aan stotteren, en dat je er ook niet bewust – maar wel onbewust – voor ‘kiest’ om te stotteren, dat je verantwoordelijkheid draagt voor je stotteren. Als je hier geen acht op slaat of alleen maar probeert om met wat ‘techniek’ je stottersymptomen te onderdrukken, dan kom je niet echt verder, maar zet je je ontwikkeling op slot!

  Bron:
  https://sites.google.com/site/stotteren/rights-and-responsibilities

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2015 realisatie KMOwebdiensten.be