Wie is Gert Reunes?Gert Reunes studeerde in 2000 af als Master in de Logopedie en Audiologie aan de Universiteit Gent. Niet zo bijzonder zou je zeggen, moest het niet zijn dat Gert meer dan 35 jaar enorm zwaar stotterde vooraleer hij ging studeren voor logopedist en een vlotte prater werd. Momenteel is hij in België de enige mannelijke Master in de Logopedie die zelf gestotterd heeft. 


In Gent heeft hij een groepspraktijk met 4 logopedistes die gespecialiseerd zijn in stotteren en geeft hij opleidingen aan logopedisten die zich willen bijscholen in stotteren. Hij is sinds 1997 voorzitter van de vzw Belangengroep Stotterende mensen (BeSt) waar hij mee aan de wieg stond.


In binnen- en buitenland wordt hij geprezen om zijn enthousiasme en engagement voor de stotterende mens. Hij was bestuurslid van de International Stuttering Association en vocht de beslissing aan van Rudi Demotte, destijds Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, in verband met het terugschroeven van de terugbetaling voor logopedische verstrekkingen (inclusief stotteren). Hij coördineerde voor vzw BeSt het zesde wereldcongres voor stotteren in Gent (2001) i.s.m. Ugent en Semico NV.


Verder schreef hij vier boeken over stotteren Als spreken moeilijk is (2001 LANNOO), Spreken is goud (2008 ACADEMIA PRESS), Komen Spreken over stotteren (2015 LANNOO-ACADEMIA PRESS) samen met zijn vrouw Caroline Moerenhout en werkte mee met Caroline Moerenhout aan de Survivalgids stotteren (2015 ABIMO) waarin met passie het stotteren eenvoudig wordt uitgelegd.


Hij was producer van de CD-single Talking to You en was te zien in de docudrama film STOTTERS, een 67 minuten durende documentaire van Joke Nyssen over het wel en wee van therapie geven aan mensen met een stotterprobleem en autismespectrumstoornissen.


Met het reclamebureau FAMOUS zette hij het stotteren terug in 'the picture'. De reclamecampagne van de nationale loterij 'WIN FOR LIFE' werd ingesproken door Jordy Mertens (lid van vzw BeSt) en Jordy kwam in alle media terecht. Niet minder dan 35.000 hits kreeg de website en het bijbehorende filmpje hoe stotteren overwonnen kan worden.


Opnieuw met Pieter Claeys van het reclamebureau FAMOUS zette hij stotteren in de media dankzij de stottercomedyclub waarbij BV’s die stotteren een mop brachten. Tal van cliënten komen in de media dankzij de weerbaarheidstrainingen die hij geeft. Sophie, Jordy, Frederiek, Ahmed, Evi, Christiaan, Thomas, Carmen, Martine, Marleen, Cathy en Zeger brengen met veel flair stotteren in de media.


Samen met Caroline Moerenhout organiseerde hij tweemaal de uitverkochte comedy-avond in kunstencentrum Zebrastraat. Bekende Vlamingen die meededen waren Lucas Lelie, Arnout Van Den Bosche, Steven Mahieu en Raf Coppens. Eén van deze avonden bracht 2.300 euro op voor de Rode Neuzendag van VTM.​​​​​​​Zijn stottercentrum gesticht in het jaar 2000 kreeg een nieuwe naam. Op 7/7/2017  opende het GerLau stottercentrum en is een eerbetoon aan zijn ouders GERard & LAUrette. Het is een up to date stottercentrum met een hoge graad aan expertise en met de nieuwste apparatuur, speelgoed en logistieke hulpmiddelen om de stotterende mens verder te helpen hun probleem te overwinnen.


In de winter van 2020 kwam het programma KAMP WAES op de televisie. Kandidaat Zeger Van Noten (die stottert) maakte furore in dit programma. Alle media gaven aandacht aan stotteren dankzij de outing van Zeger voor Tv kijkend Vlaanderen. Zeger en Gert organiseren  niet alleen kampen voor mensen die stotteren maar slagen er keer op keer in om stotteren op een positieve manier in de media te brengen.


Sinds september 2020 is er een heuse podcast over stotteren. Waarin Gert op een ludieke soms gedurfde manier het stotteren benadert.  Klik HIER om deze te beluisteren.Wie de persoonlijke website van Gert Reunes wil bezoeken klikt op onderstaande link.

Meer informatie: www.gertreunes.be Wie zijn autobiografisch boek gratis wil downloaden klik HIER.