Kamp Zeger biedt kampen aan voor mensen die stotteren. 

​​​​​​​


Het ontstaan van Kamp Zeger.


De bezielers van Kamp Zeger:


Zeger Van Noten is geboren te Antwerpen in 1996. Zeger zal dit jaar zijn studie marketing beëindigen. Na het volgen van logopedie bij verschillende logopedisten komt hij uiteindelijk onder de vleugels van Gert. De rest is geschiedenis.

In 2020 is hij één van de vijf survivors van KAMP WAES. Special Forces operator Fly bezorgt hem het mooiste compliment:

​​​​​​​

"Zeger heeft alle eigenschappen die we zoeken voor de Special Forces. Zeger is de meest stressbestendige van de kandidaten geweest." Aldus Fly.


Gert Reunes is geboren te Gent in 1962. Na meer dan 30 jaar stotteren overwint hij zijn probleem en wordt in 2000 op 38 jarige leeftijd de eerste logopedist in België die zelf stotterde.

HIj is de voorzitter en drijvende kracht achter vzw BeSt. Deze vzw is een vereniging voor mensen die stotteren en die in 2020 haar 25 jarig jubileum viert. Gert heeft samen met zijn vrouw Caroline Moerenhout een groepspraktijk te Gent om stotterende mensen te coachen naar een hoger level


Lees hier het verhaal:


Voorjaar 2019. Tom Waes stelt de vraag aan de kijkers op EEN: Wie durft de uitdaging aan te gaan om een opleiding te volgen bij de Special Forces? Echt iets voor Zeger! Hij heeft voor niets schrik, behalve dat iemand erachter komt dat hij stottert. Tijdens zijn therapiesessie met Gert spreekt hij over deze ultieme uitdaging. Ook Gert daagt hem uit: “Schrijf je in!” Het therapielokaal zindert van de positieve vibes en Zeger gaat ervoor en hij schrijft zich in, maar met een geheime missie! Hij is van plan om tijdens zijn deelname zijn grootste angst te overwinnen door openlijk te praten over zijn stotteren. Een mirakel gebeurt! Uit de meer dan 5.000 inschrijvingen wordt Zeger geselecteerd als één van de vijftien deelnemers. Zeger stuurt een sms naar Gert: “I AM IN!!! Ik zit in Kamp Waes hoe zot is dat?”


December 2019. Tijdens de 2de aflevering van Kamp Waes krijgen we Zeger te zien die vertelt over zijn diepste geheim: “Ik stotter…” Onmiddellijk ontfermt Vlaanderen zich over hem want iedereen zit wel met een probleem, maar Zeger stelt zich breekbaar op, hij durft ervoor uitkomen. De media hebben het nu niet meer alleen over Kamp Waes, ze storten zich op het verhaal van Zeger.


Met zijn charisma ontpopt Zeger zich in de volgende uitzendingen tot éénieders lotgenoot. Het is éénieders lot dat we iets dragen waar we ons niet echt gelukkig bij voelen. ‘Breekbaar durven zijn’ doet het in Vlaanderen én in de pers.


Januari 2020. Zeger’s instagram en GSM ontploffen, op enkele weken tijd staat de teller op 30.000 volgers. Ook vzw BeSt (Belangengroep Stotterende mensen) krijgt vele e-mails. Tijdens de periode van de Kamp Waes-uitzendingen komen Zeger en Gert vaak samen. Ze spreken over het programma, over de zingeving in hun leven. Ze zijn er beide van overtuigd dat er nood is aan extra hulp met een vrolijke noot. Gert - die ooit zelf zwaar stotterde en nu al 20 jaren stottertherapeut is - heeft een tweede uitdaging voor Zeger: “Jij kunt jouw lotgenoten helpen!” 


En Zeger gaat ervoor. Hij verzamelt een team van succesvolle professionele mensen rond zich, die bijna allemaal een stotterverleden hebben. Samen bedenken ze een super project: ‘Kamp Zeger’. Al snel besluiten ze dat dit project alle kansen moet krijgen om geboren te worden en te groeien. Jongeren hebben het vandaag moeilijker dan vroeger. Slaaptekort, eetstoornissen, gameverslaving of toxische verslavingen, een lager zelfbeeld, veroorzaakt door de druk van de sociale media, zelfs burn-out is bij jongeren geen fabeltje meer. Met veel enthousiasme werkt het team iedere dag om Kamp Zeger uit te bouwen tot een vaste waarde als ondersteuning voor jonge mensen. Kamp Zeger zal jonge mensen de kans bieden een betere mindset te krijgen. Aandacht en respect voor elke deelnemer zal ze motiveren specifieke doelen te bereiken die in het leven belangrijk zijn.


Kamp Zeger wil een startschot zijn voor gedragsverandering. Met de steun van een professioneel team van enthousiaste coaches willen Zeger en Gert jongeren motiveren en stimuleren om uit te groeien tot gelukkige en gezonde mensen.


3 februari 2020. Kamp Zeger ziet het licht.